Ευχαριστούμε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας κ. Boris Vujcic

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Boris Vujčić, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας, για την keynote ομιλία του την πρώτη μέρα του 6ου Συνεδρίου Προσομοίωσης της ΕΚΤ για φοιτητές. Η παρουσία του είναι μια ιδιαίτερη τιμή για όλους μας στην Get Involved. Με την ομιλία του, ο Διοικητής παρείχε πολύτιμες γνώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και τους πρόσφερε μια προοπτική που ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα παρουσιάζοντας την ευρωπαϊκή διάσταση και σημασία της νομισματικής ένωσης και τα οφέλη της για μια μικρή οικονομία.
Στην #keynote ομιλία του με θεματική: «Euro adoption and EMU – the perspective of a small EU Member State», ανέφερε πως η Ευρωζώνη σε περιόδους κρίσης βελτιώνει την σταθερότητα των κρατών-μελών της, ενώ παράλληλα η υιοθέτηση του Ευρώ προσφέρει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα όπως μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, υψηλότερη ανταγωνιστικότητα και συνολικά βελτιωμένη μακροοικονομική απόδοση.
Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στον Jean Monnet και δήλωσε πως «Η Ευρώπη θα σφυρηλατηθεί σε κρίσεις και θα είναι το άθροισμα των λύσεων που θα υιοθετηθούν για αυτές τις κρίσεις».

Share this article