Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών υποστηρίζει το ΣΤ’ Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για δεύτερη συνεχή χρονιά συγκαταλέγεται στους πολύτιμους υποστηρικτές του ΣΤ’ Συνεδρίου Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για φοιτητές.

Το Συνέδριο Προσομοίωσης, που διοργανώνει η Get Involved, θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Αθήνα στους χώρους της Τράπεζας της Ελλάδος (9/12), του Μουσείου Μπενάκη (10-11/12) και του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων (12/12).

Οι συμμετέχοντες μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου αποκτούν γνώσεις πάνω σε σύγχρονα οικονομικά ζητήματα και διαπραγματευτικές δεξιότητες, soft skills απαραίτητα για την αγορά εργασίας και έρχονται σε επαφή με άλλους δραστήριους νέους από διάφορα επιστημονικά πεδία διευρύνοντας το δίκτυό τους.

Οι θεματικές που θα αποτελέσουν την ατζέντα του φετινού συνεδρίου είναι οι παρακάτω:

  1. Μηχανισμός Μετάδοσης Νομισματικής Πολιτικής
  2. Πληθωρισμός (Είδη, Μορφές, Συνιστώσες, Ιστορικά Δεδομένα και προβλέψεις)
  3. Η συσχέτιση Δημοσιονομικής και Νομισματικής Πολιτικής στην περίοδο της πανδημίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων
  4. Central Bank Digital Currency και Ψηφιακό Ευρώ

 

Keynote ομιλίες θα δοθούν από τους κ. Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και κ. Boris Vujčić, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας.

Το Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστηρίζεται επίσης  από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στην εκδήλωση του 2021 εκπροσωπήθηκε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (για να δείτε τους ομιλητές του Ε’ Συνεδρίου Προσομοίωσης της ΕΚΤ πατήστε εδώ).

Παράλληλα, το Δ’ Συνέδριο εντάχθηκε στο ημερολόγιο δράσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2020, στα πλαίσια του προγράμματος ECB Listens για την αναθεώρηση της Στρατηγικής της (για περισσότερα πατήστε εδώ), ενώ τα πορίσματα του Δ’ Συνεδρίου είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος (για να μεταβείτε σε αυτά πατήστε εδώ).

Η υποστήριξη του συνεδρίου από την ΕΕΤ αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για τη Get Involved, καθώς η ευρύτατη παρουσία της στο χώρο της διάδοσης της οικονομικής παιδείας αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ομάδα της Get Involved. Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο ΣΤ’ Συνέδριο Προσομοίωσης ΕΚΤ για φοιτητές!

Προθεσμία αιτήσεων έως τις 21 Οκτωβρίου 2022:

  • Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.
  • Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Share this article