Πρόγραμμα ομιλιών 5ου Συνεδρίου Προσομοίωσης της ΕΚΤ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους ομιλητές του Ε’ Συνεδρίου Προσομοίωσης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Παρουσία τους τιμά το Συνέδριο και είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Get Involved η στήριξη τους. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ΤτΕ για τη διαρκή της στήριξη και την ΕΚΤ που εκπροσωπείται επίσημα για πρώτη φορά στο συνέδριο σε επίπεδο ομιλητών.

Αποδεικνύουν έμπρακτα τη στήριξή τους στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και λειτουργούν ως φορείς γνώσεων και εμπειρίας δημιουργώντας την γέφυρα ανάμεσα στο πανεπιστήμιο, τους θεσμούς και την αγορά.

Στη φετινή Προσομοίωση που διεξάγεται κάτω από τις  συνθήκες της πανδημίας SARSCov-2 η ομάδα της Get Involved αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη Συνεδριακή Διαδικασία, δίνοντας βήμα στους συνέδρους να εκφέρουν γνώμη για κρίσιμα ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Πολιτική μέσω του Get Involved Discussions.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα καλυφθούν οι θεματικές:

  • της αλληλοσυσχέτισης της Νομισματικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της πανδημίας,
  • των κινδύνων ESG στο Ευρωπαϊκό Χρηματοπιστωτικό σύστημα και
  • των προκλήσεων του CBDC και του μετασχηματισμού των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Μετά το πέρας των διαδικασιών του Συνεδρίου – που θα διεξαχθεί από τις 10 έως και τις 13 Δεκεμβρίου- θα ακολουθήσουν απολογιστικές δημοσιεύσεις αναφορικά με τη θεματολογία και τα πορίσματα του.

Για να δείτε το πρόγραμμα  της Training Day εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα  της Training Day στα αγγλικά πατήστε εδώ.

Με χαρά και εκτίμηση,

Εκ μέρους της Get Involved 

Βασίλης Αγγελόπουλος 

Αντώνης Ευσταθιάδης

Share this article