Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για το Ε’ Συνέδριο Προσομοίωσης ΕΚΤ

Με το Ε’ Συνέδριο Προσομοίωσης ΕΚΤ να απέχει 2 ημέρες από την έναρξή του θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φορείς & υποστηρικτές που συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχή του διεξαγωγή για άλλη μια χρονιά! Ευχαριστούμε θερμά την #Τράπεζα_της_Ελλάδος, για την ευγενική της την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα του συνεδρίου καθώς στέκεται δίπλα μας από τον σχεδιασμό ως την υλοποίηση και τη φιλοξενία του φετινού συνεδρίου.

 

Σε επίπεδο ομιλητών, keynote ομιλίες θα δώσουν 

  • ο Διοικητής της ΤτΕ κ. Ιωάννης Στουρνάρας
  • ο Δ/ντης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών, κ. Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος

 

Λίγα λόγια για την #ΤτΕ :

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η κεντρική τράπεζα της χώρας. 

Αποτελεί ανεξάρτητη αρχή που ασκεί δημόσιο λειτούργημα: μεριμνά για τη σταθερότητα των τιμών, δηλαδή για τον έλεγχο του πληθωρισμού (του ρυθμού αύξησης των τιμών) και για τη σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος (τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών κ.ά.)

Παραμένοντας θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη, υπόκειται στο δημοκρατικό έλεγχο της Βουλής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του Ευρωσυστήματος και συμμετέχει με τις υπόλοιπες εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη χάραξη της ενιαίας νομισματικής πολιτικής επί του κοινού νομίσματος.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι εμπορική τράπεζα. Ένας πολίτης δεν μπορεί να καταθέσει τα χρήματά του, ούτε να λάβει δάνειο από αυτή. Υπό μία έννοια, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η τράπεζα των τραπεζών, δηλαδή δέχεται καταθέσεις από τις εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα και δανείζει χρήματα σ’ αυτές.

Περισσότερα θα βρείτε στο https://www.bankofgreece.gr/

Ανακοίνωση Τραπεζάς της Ελλάδος

Share this article