Blockchain and Cryptocurrencies Workshop

Η Get Involved σε συνέχεια των καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώνει, ανακοινώνει με χαρά τη διεξαγωγή του Blockchain and Cryptocurrencies Workshop. Το εν λόγω πρόγραμμα θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά- στο πλαίσιο των υγειονομικών συνθηκών- και θα έχει συνολική διάρκεια 2 εβδομάδων. Σε αυτές θα δοθούν 6 διαλέξεις & workshops και οι συμμετέχοντες θα υποβάλουν σύντομα thesis points στο τέλος του. Το πρόγραμμα έχει στόχο την ολιστική και διεπιστημονική εκπαίδευση πάνω στη τεχνολογία του Blockchain και των κρυπτονομισμάτων.

Το Blockchain and Cryptocurrencies Workshop έχει σχεδιαστεί για φοιτητές και νέους επαγγελματίες, προσεγγίζοντας την ύλη του Syllabus με τρόπο απλό και επεξηγηματικό, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν άτομα όλων των επιστημονικών πεδίων. Η δομή του προγράμματος συνδυάζει διαλέξεις και workshops. Παράλληλα με τη διεξαγωγή των καθιερωμένων διαλέξεων και workshops, το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί με την συμμετοχή και πολύτιμη συνεισφορά διακεκριμένων ακαδημαϊκών από τον χώρο του Blockchain αλλά και από άτομα της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν:

  • Μανώλης Τζαγκαράκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Μαρία Τάντουλα, Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Ιωάννα Σαράντη, Associate Lawyer at Clifford Chance Luxembourg.

 

Πέραν των διαλέξεων, οι οποίες αποτελούν το βασικό άξονα του προγράμματος, προβλέπεται η άμεση και ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων, οι οποίοι θα κληθούν να εκπονήσουν τη δική τους μελέτη, με την βοήθεια της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος, με βασική θεματική το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, ως επιστέγασμα της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας και προσπάθειας.

  • Το Blockchain and Cryptocurrencies Workshop θα διαρκέσει από τις 27 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, μέχρι τις 4 Απριλίου, ημέρα Κυριακή.
  • Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100 ευρώ. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Polymnia της Get Involved.
    • Η Polymnia είναι μια νέα, διαδραστική πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε από την Get Involved, στην οποία ο κάθε χρήστης διαμορφώνει το προσωπικό προφίλ του, το συνδέει με τα υπόλοιπα social media, ενώ παράλληλα αναρτά το δικό του προσωπικό υλικό.

Αναλυτικά για το πρόγραμμα

Για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

 

Το Syllabus 

Το Syllabus του προγράμματος περιλαμβάνει 8 αλληλένδετες θεματικές, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων του Blockchain και των κρυπτονομισμάτων. Αρχικά, θα αναλυθεί η σημασία του Blockchain ως τεχνολογία, ως μέσο καταγραφής συναλλαγών και η οικονομική του επίδραση. Θα εξηγηθούν παράλληλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Blockchain και θα γίνει σύγκριση μεταξύ των πιο σημαντικών και δημοφιλών τύπων Blockchain. Ύστερα, θα αναλυθεί η σημασία των κρυπτονομισμάτων στην οικονομία και την κοινωνία, χρησιμοποιώντας θεωρίες της οικονομικής και της συμπεριφορικής επιστήμης. Με την κατανόηση των παραπάνω, θα υπάρξει εμβάθυνση στον τρόπο διεξαγωγής συναλλαγών στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Τέλος θα αναλυθεί το ευρύ φάσμα εφαρμογών blockchain, εφαρμογές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στο προφίλ πληθώρας επαγγελματικών πεδίων.

 

Λίγα Λόγια για την τεχνολογία του Blockchain 

Από την επινόησή της το 2008, η τεχνολογία του Blockchain έχει επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις συναλλαγές και τη συλλογή δεδομένων. Με την υιοθέτηση της τεχνολογία αυτής, η ύπαρξη μεσαζόντων στις συναλλαγές δύναται να  καταστεί περιττή αλλά και αναποτελεσματική. Το Blockchain δεν περιορίζεται μόνο στις συνήθεις συναλλαγές, καθώς πλέον χρησιμοποιείται, έστω και σε πιλοτικό επίπεδο, σε νευραλγικούς τομείς όπως η Υγεία, η Ναυτιλία και η Δικαιοσύνη. Παράλληλα, μέσω της τεχνολογίας του Blockchain, έχει δημιουργηθεί ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων που πλέον αγγίζει σε αξία τα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, με κυρίαρχο νόμισμα το Bitcoin, το οποίο και αποτελεί το πρώτο μοντέρνο κρυπτονόμισμα και αναπτύχθηκε παράλληλα με το πρώτο Blockchain, με μερίδιο αγοράς περίπου 61%.

Ανεξάρτητα με την εξέλιξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, η πρωτότυπη τεχνολογία στην οποία αυτή βασίζεται θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της κοινωνίας και όχι μόνο. Η τεχνολογία του Blockchain δημιουργεί ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπιστοσύνης, επιτρέποντας σε ιδιώτες, επιχειρήσεις, οργανισμούς και μηχανές να συναλλάσσονται μεταξύ τους, με αμεσότητα, αξιοπιστία και σχεδόν μηδαμινό κόστος. Στο Blockchain and Cryptocurrencies Workshop θα σου δοθεί ακριβώς η ευκαιρία να πληροφορηθείς και να εκπαιδευτείς πάνω σε αυτά τα σύγχρονα και αναδυόμενα ζητήματα της οικονομικής τεχνολογίας και πρακτικής.

Για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Share this article