Βραδεία Προηγούμενων Συνεδρίων

Βραβεία 3ου Συνεδρίου

Πρόσθετες Δραστηριότητες & Βραβεία Γ’ Συνεδρίου Προσομοίωσης Ε.Κ.Τ

Η Get Involved θέλοντας να δώσει μέσα από τις δράσεις της ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές που λαμβάνουν μέρος και διακρίνονται σε αυτές προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες. Μέσα από συνέργειες, που έχουν δημιουργηθεί με Εταιρείες και Εκπαιδευτικούς Φορείς, είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε μια ήδη ξεχωριστή Συνεδριακή εμπειρία. Εκτός της μοναδικότητας του Συνεδρίου Προσομοίωσης της Ε.Κ.Τ. , προστίθενται στο περιθώριό του οι παρακάτω δράσεις:

  1. Στο σύνολό τους οι Σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο πλαίσιο του συνεδρίου δύο κύκλους συμβουλευτικής όσον αφορά τα επόμενα βήματα της καριέρας τους! Σε συνεργασία με την κ. Καλογερά, Narrative Career Coach and Admissions Consultant του γραφείου ΜΚCareer Choices https://mkcareerchoices.com/el/ θα διοργανωθούν στο περιθώριο των ημερών του Συνεδρίου δύο workshop στα οποία όλοι οι σύνεδροι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση. Αυτά θα αφορούν:
  • Μεταπτυχιακές Σπουδές Νομικής (LLM) στην Ευρώπη και στην Αμερική (14 Δεκεμβρίου 2019)
  • Μεταπτυχιακές Σπουδές Χρηματοοικονομικών στην Ευρώπη και στην Αμερική (15 Δεκεμβρίου 2019)
  1. Στόχοι του σεμιναρίου, με τα λόγια της κ. Καλογερά, είναι:

– να μάθετε πως να επιλέγετε τα κατάλληλα προγράμματα για εσάς με βάση τους επαγγελματικούς σας στόχους αλλά και τις μέχρι τώρα ακαδημαϊκές σας επιδόσεις.

– να κατανοήσετε τη δομή των διαφορετικών προγραμμάτων στις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής και πως να καταθέσετε μια αίτηση που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους.

– να γράψετε ένα αποτελεσματικό βιογραφικό σημείωμα και personal statement.

  1. Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συνεργασίας της #Get_Involved με το #Ινστιτούτο_Χρηματοοικονομικού_Αλφαβητισμού υποστηρίζουμε έμπρακτα την εκκίνηση του καινοτόμου e-learning προγράμματος «Απλά Χρηματοοικονομικά για όλους». Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 μηνών και διοργανώνεται από την Επιστημονική Ομάδα του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά! Απευθύνεται σε φοιτητές και ευρύτερα σε πολίτες, που επιθυμούν να αποκτήσουν ολοκληρωμένα και με πολύ απλό τρόπο γνώσεις πάνω σε οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες απαραίτητες για το σύγχρονο πολίτη.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια αυτού του προγράμματος θα εξεταστούν έννοιες όπως η διαχείριση εισοδήματος, οικονομικός προγραμματισμός, βασικές επενδυτικές μέθοδοι, στοιχεία συμπεριφορικής χρηματοοικονομικής κ.α.

  1. Στο πλαίσιο της επιβράβευσης των προσπαθειών των φοιτητών εντός του Συνεδρίου, θα δοθούν ως #βραβείο σε φοιτητές που θα διακριθούν στη διαδικασία της Γ’ Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας 2 υποτροφίες συνολικής αξίας 700 ευρώ για την παρακολούθηση του Β’ κύκλου με έναρξη τον Ιανουάριο του 2020. Περισσότερα στο http://homefinance.unipi.gr/?fbclid=IwAR2AIo5bEEwR5IuEVs5o-DOoTNpdC_pgVWrXLiI_89Y_GBIhfsanKEre2Y0

 

 

Βραβεία 4ου Συνεδρίου

Η Get Involved συνεχίζοντας την επιδίωξή της να παρέχει μέσα από τις δράσεις της ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στους συμμετέχοντες που λαμβάνουν μέρος και διακρίνονται σε αυτές προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες, στο 4ο Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μοίρασε υποτροφίες συνολικής αξίας 6.000 ευρώ στο διαδικτυακό workshop με τίτλο “Blockchain and Cryptocurrencies Workshop”.

Το εν λόγω πρόγραμμα διεξήχθει ηλεκτρονικά -στο πλαίσιο των υγειονομικών συνθηκών- και με συνολική διάρκεια 2 εβδομάδων. Το πρόγραμμα είχε στόχο την ολιστική και διεπιστημονική εκπαίδευση πάνω στη τεχνολογία του Blockchain και των κρυπτονομισμάτων. 

Παράλληλα με τη διεξαγωγή των καθιερωμένων διαλέξεων και workshops, το πρόγραμμα πλαισιώθηκε με την συμμετοχή και πολύτιμη συνεισφορά διακεκριμένων ακαδημαϊκών από τον χώρο του Blockchain αλλά και από άτομα της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν:

  • Μανώλης Τζαγκαράκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Μαρία Τάντουλα, Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Παντελεήμων Καραμάλης, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Σχολή Οικονομικών, University College Dublin.  
  • Ιωάννα Σαράντη, Associate Lawyer at Clifford Chance Luxembourg.

 

Αναλυτικά για το πρόγραμμα

Για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.